Handlarbudet inför ”Garanterat bud” – bindande pris inom 30 minuter

Publicerad: 2022 maj 27 12:13

InternalCars Handlarbudet ökar nu tempot och garanterar att en inbytesbil har ett bindande bud inom 30 minuter – oftast snabbare än så. Därmed kan bilsäljaren ge väntande kund ett snabbt besked. Dessutom startar budgivningen på en realistisk och seriös nivå.

När kunden står i hallen och vill ha en värdering på sin inbytesbil gäller det att agera snabbt för att vinna hem affären. För att underlätta och snabba upp processen inför därför InternalCars Handlarbudet en ny funktion: ”Garanterat bud”.

Med den nya funktionen hos Handlarbudet.se är bilhandlaren garanterad ett bindande bud på inbytesbilen inom 30 minuter. Men oftast går det snabbare än 30 minuter och ibland kommer första budet redan efter några minuter.

Budgivningen fortsätter 1–2 dygn och kan i praktiken hamna på en ännu högre nivå än det garanterade budet. Men med garanterat bud har bilsäljaren ett snabbt besked att ge sin kund. En annan fördel med den nya funktionen är att budgivningen startar på en seriös nivå.

Handlarbudets Garanterade Bud beaktar även värdet vid export inom Europa, baserad på prisstatistik i ett stort antal europeiska länder.

Det är alltid enkelt att få ett garanterat bud. Om inbytesbilen inte redan är testad med Handlarbudets marknadsledande BegTest Pro så kan bilsäljaren göra ett snabbt Expresstest på några minuter. Eller så har bilägaren gjort ett Självtest – därefter behövs det bara tre klick.

Löftet med ett garanterat bud inom 30 minuter gäller 7 dagar i veckan, under ”vanliga” öppettider för bilhandeln. Alla bilhandlare – och just nu finns det över 2.300 anslutna – kan givetvis lägga bud när de vill, 24/7.

”Vår målsättning med Handlarbudet har sedan starten varit att alltid uppfattas som den självklara handelsplatsen för försäljning av inbytesbilar,” säger vd och grundare Karl Vilhelm Lundin.

”När vi nu garanterar ett bindande bud inom 30 minuter så förstärker vi Handlarbudets position ytterligare i Sverige. Som de flesta redan vet så införde vi i början på året Trading support där vi aktivt agerar som en typ av mäklare mellan säljare och köpare. Sammantaget innebär det stora förbättringar för de som handlar med inbytesbilar.”

 

Kontaktperson Handlarbudet

Karl Vilhelm Lundin, vd

Tel 08-400 11 860

kv.lundin@internalcars.com

 

Läs mer

Självtest

 

Så vinner du bilarna på Handlarbudet

 

Handlarbudet BegTest Pro

 

Nya konsumentköplagen, 1 maj 2022

 

Fredrik i Täby testade nummer 1 miljon av BegTest

 

Handlarbudet Timeline – detta har hänt på 10 år

 

 

Om InternalCars

InternalCars utvecklar och driver digitala verktyg och affärssystem för att testa, bedöma, värdera, dokumentera och handla med begagnade bilar samt leasingbilar. Bland dessa finns marknadsledande BegTest Pro-verktyget och Handlarbudet.se, motorbranschens egen handelsplats.

Närmare 200.000 fordon hanteras hos över 2.300 anläggningar över hela Sverige, varje år, med de digitala affärssystemen från InternalCars. Cirka 10.000 bilar säljs och köps mellan handlarna för ett årligt värde på över 2 miljarder kronor.

Idag är majoriteten av Sveriges större bilhandlare anslutna till InternalCars/Handlarbudet-plattformen. Bland dessa återfinns Din Bil Sverige, Hedin Bil, Volvo Car Retail, Skobes, Bilia Group, Volkswagen Sverige, Audi Sverige, BMW Sverige, Bavaria, Europeiska Motor, Möller Bil, Förenade Bil, Landrins Bil, Brandts Bil, Motor Trend Toyota, Bilia Mercedes Stockholm, Porsche Stockholm med flera.